مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور، دستاوردهای این صندوق را در کنار عملکردهای مثبت سازمان چای بسیار مطلوب ارزیابی کردو گفت: وحدت کلمه ویژه ای میان سازمان چای و صندوق بر اساس فرمان رهبر معظم انقلاب پیش می رود.
محمدرضا طاهرزاده در گفتگویی با بیان اینکه این واحد بعنوان نهاد خصوصی اعطای تسهیلات خدمات به سهامداران اقدام می کند افزود: عملکردهای مطلوب در بخش هایی همچون بهزراعی، مرمت و بازسازی کارخانجات و ماشین آلات، باغ و کارخانه و سایر امور فنی و خدماتی نشان از هماهنگی میان این دو سازمان دارد.
وی همچنین با اشاره به اعطای تسهیلات قابل توجه به بخش های مختلف دخیل در صنعت چای خاطر نشانکرد: صندوق حمایت از توسعه صنعت چای با همکاری سازمانچای کشور از طریق بانک های قرض الحسنه مهر و توسعه تعاون تسهیلات ارزان قیمت ۴ و ۷ درصدری در اموراتی که مربوط به مسائل فنی باغ و کارخانه است به باغداران و کارخانجات اعطا می کند.
این مسئول ادامه داد: در مجموع به طور تقریبی ۱۸۰میلیارد تومان تسهیلات پرداختی از طریق صندوق و دو بانک عامل به افرادی که از طریق سازمان چای به صندوق معرفی شده اند پرداخت شده است و رییس سازمانچای کشور نیز مصمم است که به هر نحو ممکن این روند را تسهیل نماید.
مدیر عامل صندوق توسعه صنعت چای کشور همچنین با اشاره به مشکلات و چالش های فراوان صنعت و سازمان چای کشور در چند سال پیش گفت: با توجه به عملکردهای مثبت سازمان چای و این صندوق حمایتی، تقریبا از حدود ۸ سال پیش امروز رضایتمندی نسبی مطلوبی میان باعداران ، کارخانه داران و بازاریان و حتی مصرف کنندگان حاصل شده است زیرا با استقرار ماشین الات مکانیزه و رعایت موازین بهداشتی در پروسه برداشت، بسته بندی و بهره برداری ازچای، کیفیت محصول تولیدی افزایش و تنشهای پیشین کاهش یافته است به طوری که دولت نیزاز این وضعیت رضایت نسبی دارد.
طاهرزاده افزود: در سال ۹۹ حدود ۱۳۴ میلیارد ریال از طریق بانک قرص الحسنه مهر ایران با کارمزد ۴ درصدبه کشاورزان و مبلغ ۲۰۹ میلیارد ریال از طریق بانک توسعه تعاون با کارمزد ۷ درصد به کارخانه دارن اعطا شده است.وی تصریح کرد: در همین سال مجموعا ۳۲۰ میلیارد ریال از طریق صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور بعنوان تسهیلات جاری یکساله با کارمزد ۴ درصد به ۸۵۹۹ نفر از سهامداران، بازاریان، کشاورزان و کارخانه دارن با معرفی سازمان چای کشور پرداخت شده است.
مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور همچنین گفت: ۱۷۵۸نفر از باغداران از طریق بانک قرص الحسنه مهر ایران وام دریافت کردند و ۱۷۸۸ نفر نیز برای دریافت تسهیلات به بانک توسعه تعاون معرفی شده اند.
طاهر زاده ادامه داد: در نهایت از محل اعتبارات مذکور، ۱۸۰ میلیارد تومان به ۷۷ هزار نفر از سهامداران بخش های باغ، کارخانه و بازار در طول این ۴ سال پرداخت شده است که همگی از طریق ادارات چای شهرستان هابه صندوق حمایتی معرفی شده بودند. وی از تشکیل ۳ واحد مکانیزاسیون با همکاری فارغ التحصیلان بخش کشاورزی با همکاری سازمان چای و هماهنگی این صندوق خبرداد و بیان کرد: این واحدها در حال حاضر علاوه بر خدمات ماشین آلاتی، خدمات همچون اجاره، احیا باغات، بهزارعی و آبیاری را انجام می دهند.
مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور ادامه داد: در مسائل آبیاری تکمیلی در باغاتی که بالای ۱۰ هکتار هستندبا همکاری سازمان چای کشور ۲ واحد همراه با شبکه پنل خورشیدی در حال نصب و بهره برداری است.
طاهرزاده احیای باغات رها شده باهمکاری سازمان چاری و هماهنگی ادارات چای شهرستان را از اقدامات مهم دیگر این سازمان بر شمردو گفت: تاکنون بیش از ۴ هزار هکتار از باغات رها شده و مخروبه به صندوق معرفی شده اند که از طریق تسهیلات آماده بهره برداری هستند. وی از پرداخت تسهیلات حدود ۲۷ دستگاه خودروی نیسان برای حمل و نقل برگ سبز چایکاران به صاحبان مشاغل خبر داد و افزود: دریافت کنندگان این تسهیلات با معرفی سازمان چای و ادارات چای شهرستان به صندوق معرفی شده و سپس از طریق بانک های عامل تسهیلات دریافت کرده اند.
این مسئول در ادامه وظایف اصلی و عمده سازمان چای اشاره کرد و خاطر نشان کرد: اولین وظیفه اصلی سازمان چای خرید تضمینی برگ سبز چای است که مقوله ای حاکمیتی بوده و صرفا باید از طریق سازمان انجام شود و با قیمت گذاری هایی که از طرف سازمان چای پیشنهاد شده اجرایی می شود وصندوق حمایتی در این امر هیچگونه دخالتی ندارد.
طاهرزاده همچنین دیگر رسالت سازمان چای کشور را، ساماندهی به مسائل مجموعه فنی و تخصصی چای عنوان کرد و گفت: این مهم در راستای افزایش کیفیت چای تولیدی، امورات صادراتی، امورات مربوط به مسائل فنی بوده که این مسائل زیرنظر سازمان چای با هماهنگی صندوق و ارائه تسهیلات ارزان فیمت چای صورت می گیرد و در این مورد صندوق حمایتی به عنوان بازوی تسهیلاتی عمل می کندو هرچه قدر که سرمایه صندوق افزایش یابد امکان خدمات دهی به زیر مجموعه ها بیشتر خواهد بود.
وی کل سرمایه فعلی این صندوق حمایتی را ۸۰ میلیارد تومان اعلام کرد و بیان داشت: ببشتر این سرمایه از طریق سازمان چای و در چهارچوب مقرارات جاری کشور به این صندوق اعطا شده است و صندوق نیز خود را موظف می داند که به عنوان یکی از ارکان سازمان چای در امور فنی با هماهنگی و هدایت سازمان چای کشور به خدمات خود ادامه دهد و در این مسیر در چها چوب قانون رضایتمندی بیشتری نیز برای باغداران، کارخانجات، بازاریان و مصرف کنندگان به وجود آورد.
این مسئول در راستای انتخاب شعار امسال از سوی رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران مبنی برجهش تولید، رفع موانع، پشتیبانی و مانع زدایی ها، گفت: هدف صندوق این است که با هماهنگی سازمان چای، در راستای تحقق این آرمان گام بردارد و بی شک با ادامه ابن روند موفق خواهد بود.
طاهرزاده افزود: یکی از نهادهایی که توانست درراستای جهش تولید حرکت کند مجموعه سازمان چای، صندوق و عوامل تولید چای است که همگی بر اساس هدایت ریاست محترم سازمان چای به ویژه در چند سال اخیر صورت گرفته و گزارشات منتشر شده در رسانه های ملی و رسمی پیرامون عملکردهای مثبت سازمان چای و صندوق حمایتی گواه این مطلب است.
وی همچنین به وحدت رویه میان سازمان چای و صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور اشاره و خاطر نشان کرد: توصیه حضرت امام خمینی (ر ه) و رهبر معظم انقلاب پیرامون وحدت کلمه به خوبی در این سازمان و صندوق تجلی یافته است.